groeistrategie

grip op groei

Je hebt een ambitie. Je wilt (door)groeien, innoveren en je klanten verrassen. Maar hoe zorg je ervoor dat je bedrijf daar klaar voor is? Hoe houd je grip op je bedrijf terwijl je groeit? De Bakenmeesters kennen de verschillende groeifasen van het bedrijf als geen ander. Een goede groeistrategie is en must! Wij helpen je het bedrijf klaar te stomen voor de volgende fase. Welke onderstaande uitdaging is voor jou van toepassing?

jezelf misbaar maken

Je bent de drijvende kracht achter je bedrijf. Maar kun je het ook loslaten? Je wilt dat je organisatie soepel draait, ook als je er niet bent. Je wilt dat je medewerkers verantwoordelijkheid nemen en meedenken. Je wilt dat je organisatie past bij je ambities en je groeiplannen.

Maar hoe doe je dat? Hoe maak je jezelf meer misbaar in je bedrijf? Hoe zorg je ervoor dat je meer tijd en ruimte hebt voor jezelf en je klanten?

behoud van bedrijfscultuur

Als je wilt groeien met je bedrijf, kun je overwegen om een ander bedrijf over te nemen. Hoe vind je de juiste partner? Hoe zorg je ervoor dat je bedrijfs-DNA niet verloren gaat? Een overname kan veel voordelen hebben, zoals het vergroten van je marktaandeel en het verbreden van je productaanbod, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee, zoals het integreren van twee verschillende organisaties, het omgaan met cultuurverschillen, het behouden van je klanten en medewerkers en het realiseren van de verwachte synergiën. Een van de belangrijkste factoren voor een succesvolle overname is het behoud van je bedrijfscultuur

veranderen met succes

Als ondernemer wil je meegroeien met de tijd. Maar dat betekent soms dat je moet veranderen. Hoe zorg je ervoor dat je veranderingen succesvol zijn? Hoe blijf je trouw aan je visie en je waarden? Veranderen is niet een doel op zich, maar een middel om je bedrijf te verbeteren. Veranderen kan veel voordelen hebben, zoals het vergroten van je klanttevredenheid en het verhogen van je efficiëntie. Maar veranderen brengt ook uitdagingen met zich mee, zoals het overwinnen van weerstand, het managen van risico’s, het aanpassen van je verdienmodel, of het behouden van je bedrijfscultuur.

Afbeelding11

schakel door naar Plan B

Als ondernemer kun je uitdagingen tegenkomen die je bedrijf onder druk zetten. Het kan zijn dat je klanten, medewerkers of marktaandeel verliest door veranderende omstandigheden. Natuurlijk ben jij een doorzetter. Je hebt de kracht en de creativiteit om je bedrijf te veranderen. Je kunt een Plan B Scenario bedenken dat je nieuwe kansen biedt.

Een Plan B Scenario is een alternatief plan dat je kunt uitvoeren als je oorspronkelijke plan niet meer werkt. Een Plan B Scenario helpt je om je bedrijf aan te passen aan de nieuwe situatie, je risico’s te verminderen, je kansen te benutten, en je doelen te bereiken.

kennismaken

Ben je benieuw wat De Bakenmeesters voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij kijken ernaar uit om je te ontmoeten.